Daarom is er altijd wel een plisségordijn te vinden dat in jouw ruimte past. De plisségordijnen zijn dan ook geschikt voor alle standaard ramen, bijvoorbeeld voor de standaard ramen in de slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer.

plisse gordijn

De dupli en duette stoffen gaan vaan tot een breedte van 440 cm breed. De modellen beperken echter de maximale maat van het product dus afhankelijk van het model wordt de maximale breedte x hoogte maat bepaald. In het blog over de modellen zullen we verder op ingaan.

Plisségordijnen

Zit je gordijn in de kreukels, oftewel zijn de vouwen eruit? Trek dan het gordijn helemaal op en laat het een dagje zo hangen. Wij hebben veel keuze in kleuren voor onze plissé gordijnen. Topjaloezieën.nl zorgt er op verzoek voor dat onze koorden aan deze voorwaarde voldoen, geef uw wens direct door bij het plaatsen van de bestelling.

Plissé gordijnen zijn zowel van beneden naar boven als van boven naar beneden te bedienen. Hierdoor kan op een bijzondere manier de lichtval naar binnen toe gereguleerd worden. Wordt er gekozen voor een warmte regulerende coating op de stofsoort, dan zijn deze gordijnen nog beter in staat om de warmte van de zon buiten te houden.

De LiteRise® uitvoering is voorzien van een metalen handgreep, waardoor er geen koorden zichtbaar zijn. De Top Down / Bottom Up uitvoering bamboe vouwgordijnen winkel kopen is bedienbaar van boven naar beneden en van beneden naar boven. Dit zorgt voor optimale privacy in combinatie met optimale lichtinval.

Bij ilumio leveren we echter altijd Top Down Bottom Up plisségordijnen, die je meer vrijheid geven. Bij Online duo rolgordijnen bestellen deze plisségordijnen kun je de boven- en onderkant zeer eenvoudig individueel van elkaar bewegen.

  • U kunt dan voor het bovenste gedeelte een ondoorzichtige zonwerende stof kiezen, en voor het onderste gedeelte een extra dunne en transparante stof.
  • Of je nu raambekleding zoekt voor een standaard raam, openslaande deuren, een groot raam of draai-kiepraam; plissé gordijnen zijn mogelijk.
  • Voor uw plissé op maat hebben wij van u alleen de benodigde afmetingen nodig.
  • Voor de Luxaflex® Plissé gordijnen op maat leveren wij stoffen die transparant, semi transparant, lichtdoorlatend & dim out.

Naast het type stof kijk je natuurlijk vooral naar de kleur, wat past bij je huis. Denk daarbij niet alleen aan wat nu past maar denk ook aan de toekomst. Plissé of duette gordijnen kies je vaak voor een langere periode. Kijk dan ook eens naar de duettes die leverbaar zijn met een lichte buitenzijde. Zo houd je de buitenkant van je huis rustig maar kun je binnen wel genieten van de kleur die het mooiste past in je interieur. Plissés bieden de ideale combi tussen privacy en lichtinval. Kies uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof.

De verduisterende plisségordijnen houden het licht juist goed tegen. Dat komt doordat de achterkant van de stof wit is en de binnenkant van het gordijn voorzien is van een gemetalliseerde laag. Die weerkaatst het licht en de warmt, waardoor je kamer koel blijft. Daardoor hou je de muren rondom je ramen vrij, anders dan bij bijvoorbeeld gordijnen. Een plissé gordijn is uitermate geschikt voor een ruimte waar je de lichtinval wilt behouden, maar wel iets van raambedekking wilt. Als je iets meer verduisterends of isolerends wilt dan zijn er ook plissé gordijnen met een dubbel laag stof.