De vierde en vijfde belangrijkste Duitse handelspartners zijn Frankrijk en Polen . Met uitzondering van Groot-Brittannië zitten alle belangrijke handelspartners van Duitsland in de lift. Inflatie zal de gemoederen nog een hele tijd bezighouden. Zolang de verwachting van het tijdelijke karakter gerechtvaardigd is, hoeft dat voor aandelenmarkten geen al te groot probleem te zijn. Vooral niet als ondernemingen erin slagen hun marges op peil te houden, zoals dat nu nog steeds het geval is. Enige prijsdynamiek in de economie werkt zelfs ondersteunend voor aandelen. Verschillende grondstoffentrends gaan niet de goede kant op.
Indruk maken bij de koffieautomaat met de laatste nieuwtjes? Sociaal, euro nieuws economisch, toonaangevend en onafhankelijk, toegepast onderzoek.
Pieter Jan Hagens
Circa 12 procent van de bedrijven met vijf tot twintig werknemers heeft behoefte aan extra geld. De economische economisch nieuws omvang van de meeste Nederlandse regio’s ligt inmiddels weer op of boven het peil van voor de coronacrisis.
- Maar bovenal speelt hier een andere kwestie, namelijk het zwakke Turkse beleid.
- Op 21 september 2021 was het weer Prinsjesdag en presenteerde het demissionaire kabinet zijn laatste begroting.
- De belangrijkste Duitse handelspartner in Europa is dus opnieuw Nederland.
De meest recente monitor geeft een beeld van het eerste kwartaal van 2021. Na een halvering van de omzet in 2020 herpakt leisure zich voorzichtig met 40 procent groei vanaf dat lage niveau. Desondanks kampt ook deze sector met allerlei onzekerheden en kan de deltavariant opnieuw roet in het eten gooien.
Alhoewel de efficiëntie in het gebruik van grondstoffen is toegenomen, is het totale grondstoffengebruik sinds 2010 nauwelijks veranderd. Voor de Nederlandse consumptie is in de productieketens wereldwijd steeds meer land nodig. Zes van de zeven nationale doelen voor afval worden naar verwachting niet gehaald. En de leveringsrisico’s voor de Nederlandse economie zijn toegenomen, in het bijzonder voor kritieke metalen. Dit concludeert de eerste Integrale Circulaire Economie Rapportage van het PBL. Met Economie+ van het ANP heb je als eerste beschikking over actueel financieel en economisch nieuws uit binnen- en buitenland. De Drentse burgemeesters pleiten gezamenlijk voor meer evenwicht in de coronamaatregelen.
Klimaatambities nieuwe kabinet vergen veel meer technische vaklieden in de bouw dan er nu zijn. Enorme om- en bijscholingsoperatie ligt in het verschiet. De Eerste Kamer heeft op 14 december 2021 het wetsvoorstel Verzamelwet SZW 2022 aangenomen. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2022 de WOR op enkele belangrijke punten is gewijzigd. De handreiking COVID-19 is aangepast op basis van de actualiteit, richtlijnen van het RIVM en nieuwe wetenschappelijke inzichten en goede praktijken. Wereldhandel oktober Het wereldhandelsvolume nam in oktober 2021 met 1,6% toe ten opzichte van september, toen de handelsgroei -1,1% bedroeg.
Zou fijn zijn als de nieuwe minister van economische zaken Micky Adriaansens als tegenhanger van dit soort berichten via RTL Nieuws ook eens mag aangeven dat een deel van het MKB al lang ontwricht is.
— Wiebe van Goinga (@vanGoinga) January 11, 2022
Beleggers zullen kunnen zien welke bedrijven het goed hebben gedaan. Traditioneel doet de energie- en industriesector het goed onder zulke omstandigheden.
Vorige week stelde JPMorgan Chase nog teleur en waarschuwde voor looninflatie. Het aandeel JPMorgan Chase stond in de uitverkoop en eindigde 6,15% lager. Of u nu in aandelen, opties of ETF’s handelt; als actieve belegger wilt u op de hoogte blijven van wat zich op de beurs afspeelt. Daarom brengen Justin en Kevin u op de hoogte van het laatste beursnieuws. Met een interessante beursverwachting krijgt u vast zicht op wat ons de komende week te wachten staat. Wie gaat beleggen heeft natuurlijk veel meer informatiebehoeften dan alleen de meeste actuele koersen. Daarom biedt BeursGorilla ook nieuws en achtergrondinformatie over beleggen.
Nieuwe Onzekerheden Na Krachtig Economisch Herstel
Kort 7 jan 22 Minder aandacht voor loopbaanontwikkeling in eerste coronajaar Uit een enquête blijkt dat er in 2020 minder gebruik gemaakt is van HR-instrumenten dan in 2017. Deze afname is problematisch, gezien de hoge noodzaak tot om-, bij- en opscholing, juist in tijden van deze pandemie, waarin het werk enorm verandert en er veel baan- en sectormobiliteit nodig is. Dit blijkt uit de vergelijking van het Internationaal IT nieuws Monetair Fonds tussen de huidige verwachting van het bruto binnenlands product voor 2026 en de verwachting van voor de coronacrisis. Daarom is de bijeenkomst ‘Samen aan het werk voor 2022’ digitaal. Samen kijken we naar het actieprogramma rond de Economische Visie. Welke projecten doen we al en welke nieuwe acties kunnen we nog bedenken? Ook 2022 gaat weer volop kansen bieden, ook om weer samen aan de slag te gaan.
We brengen in kaart of het aantal circulaire bedrijven in Nederland groeit en kijken op welke R-strategieën circulaire ondernemers zich richten. In ”International overheid nieuws” kijken we elke week terug op het belangrijkste internationale nieuws.